|  Družba

Direktorici Dursa Mojci Centa grozijo s smrtjo sina

Generalni direktorici Davčne uprave Republike Slovenije (Durs) Mojci Centa so grozili s smrtjo sina, je za STA potrdil Iztok Verdnik z Dursa. Po njegovih besedah je Centa prejela na roke napisano pismo, ki govori o postopku Dursa v zvezi s primerom ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Na Durs je po poročanju spletnih portalov danes prispela anonimna pošta z grožnjo generalni direktorici Mojci Centa. Na anonimki naj bi bila fotomontaža osmrtnice sina Cente, zraven pa še pripis, da če Durs nemudoma ne preneha preiskovati poslov družine Janković, ji bodo ubili sina. Direktorica je v šoku na urgenci, so neuradno izvedeli pri Financah.

Na Policijski upravi Ljubljana so za STA potrdili, da so bili obveščeni o grožnjah zaposlenemu na Dursu. Policisti še zbirajo obvestila o tem, o ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno tožilstvo.

Verdnik je v izjavi za medije potrdil, da je generalna direktorica Dursa prejela grožnjo s smrtjo zase in za svojo najožjo družino. Pri tem je po njegovih besedah doživela šok, padla v nezavest in je trenutno v zdravniški oskrbi. Na Dursu so ob odkritju grožnje ravnali v skladu s postopki, ki so dogovorjeni s policijo, je dodal.

Verdnik je pojasnil, da na anonimki ni bilo fotomontaže, šlo pa je za na roke napisano pismo. "Gre za pismo, ki je v sožalni brzojavki in govori o enem od najbolj odmevnih postopkov ta trenutek v Sloveniji, kar se tiče Dursa, to je v zvezi s primerom gospoda Jankovića," je dejal.

O trenutnem stanju Cente je povedal, da je z njo relativno dobro. "Ampak verjamem, da si vsi znamo predstavljati, da je trenutno v šoku," je dejal. Dejal je še, da je prepričan, da bi pismo kdo lahko razumel kot pritisk na delo Dursa. "Sem pa hkrati tudi prepričan, da tovrstni pritiski ne bodo imeli nikakršnih posledic za naše postopke," je še dodal Verdnik.

Ljubljanski župan Zoran Janković je ostro obsodil grožnje Mojci Centa in njenim družinskim članom. Poudaril je, da so takšni zapisi grozni in da jih pišejo nerazsodni ljudje. Takšen način komunikacije z direktorico Dursa ostro obsoja in pričakuje, da bo policija čim prej odkrila storilca oz. avtorja tega anonimnega pisma. Janković je ob tem še spomnil, da je bil pred časom tudi sam deležen več deset takšnih grozilnih pisem. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.