|  Politika

Podpisi za referendum o slabi banki se bodo zbirali od ponedeljka

V ponedeljek, 19. novembra, bo začel teči 35-dnevni rok, ki ga bo predsednik DZ Gregor Virant danes razpisal za zbiranje 40.000 podpisov za zahtevo referenduma o zakonu za sanacijo bank. Še en teden časa so pustili za nadaljevanje pogajanj med vlado in sindikatom KNG ter za morebiten dogovor.

Po zapletih s podpisi pod pobudo Sindikata kemične, nekovinske in gumarske industrije (KNG) za ta referendum in po njihovem vnovičnem pregledu se je izkazalo, da je podpisov dovolj za nadaljnji referendumski postopek.

Vendar pa vseskozi potekajo pogajanja med ministrstvom za finance in sindikatom KNG, s katerim bi dosegli dogovor in se izognili referendumu. Razpis roka za zbiranje podpisov za referendum je tako usklajen tudi s tem sindikatom.

Referendum o slabi banki bi ob ustreznem številu podpisov in upoštevanju rokov lahko bil januarja.

Zaplet z zbiranjem podpisov - DZ je od ministrstva za notranje zadeve ob prvem štetju prejel 36 listov manj, kot pa jih je bilo vloženih - sicer preiskujejo tudi kriminalisti. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.