|  Politika

Organizatorji sobotnih demonstracij: Pričakujemo tisoče ljudi

Demonstracije proti načinu reševanja krize bodo v soboto na Kongresnem trgu v Ljubljani potekale med 11. in 13. uro. Zbrane bo nagovorilo več govornikov. Organizatorji pričakujejo tisoče ljudi, na današnji novinarski konferenci pa so poudarili prizadevanje za miren potek protestov. Za varnost bodo sicer skrbeli policisti in varnostniki.

Predsednik Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije Branimir Štrukelj je danes v Ljubljani dejal, da bo organizacija demonstracij razmeroma "asketska". Na Kongresnem trgu bo postavljen oder, na katerem se bodo zvrstili govorniki, med njihovimi govori pa bo poskrbljeno za glasbene vložke.

Po Štrukljevih besedah bodo predvsem povedali, s čem so nezadovoljni in čemu nasprotujejo. Izpostavil je, da demonstracij ne organizira le ena skupina, ki misli z eno glavo, temveč več skupin s specifičnimi pogledi. Skupen pa jim je poziv, naj vlada opusti uničevalne (varčevalne) ukrepe in najde rešitve, ki bodo zagnale gospodarstvo. Strinjajo se, da je Slovenija v tem trenutku blokirana in da izhoda iz krize ni na vidiku.

Glavni organizatorji sobotnih demonstracij so Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Konfederacija sindikatov javnega sektorja Slovenije, Konfederacija novih sindikatov Slovenije - Neodvisnost, Študentska organizacije Slovenije in Zveza društev upokojencev Slovenije. Sodelovale bodo tudi nekatere druge organizacije. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.