|  Politika

Bratuškova in Šušteršič o umiku referenduma o holdingu

© Arhiv Mladine

V ponedeljek popoldne se bosta o možnosti umika referenduma o Slovenskem državnem holdingu, ki ga je vložila opozicijska Pozitivna Slovenija v državnem zboru pogovarjala finančni minister Janez Šušteršič in poslanka PS Alenka Bratušek. V PS so omenjeno srečanje postavili kot pogoj za razmislek o umiku referenduma.

Referendumsko zahtevo za zakon o Slovenskem državnem holdingu je vložila skupina 30 poslancev, večinoma iz PS. Prvak PS Zoran Janković je pred kratkim poudaril, da so se pripravljeni pogovarjati o umiku, če pride na pobudo vladen strani do sestanka med Šušteršičem in Bratuškovo, pozneje pa tudi s premierom Janezom Janšo.

Glede omenjenega sestanka je po današnjem srečanju s predsednikom republike Danilom Türkom Šušteršič pojasnil, da ne ve, kaj v PS zahtevajo, ker mu zahtev niso sporočili.

"Pogovori se bodo morda končali že v enem dnevu, če bo dogovor. Ni treba, da jih vlečemo. Z Bratuškovo se bova srečala v ponedeljek popoldne v parlamentu. Upam, da se bomo zmenili vsaj to, kaj se pričakuje, in da se potem ne odpira novih vprašanj," je dejal minister.

Kot je dejal, se je na vsakem sestanku s PS o fiskalnem pravilu pojavila kakšna zahteva, ki je nikoli prej ni bilo. "Tako se ne da, dobiš občutek, da se nekdo pogovarja samo zato, da bi zadeve vlekel," je dodal minister. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.