|  Politika

Kriminalisti znova preverjajo podpise v DZ

© Borut Krajnc

V poslanski skupini PS so kriminalisti zasliševali nekatere poslance, zato je bila seja DZ na prošnjo vodje poslancev te stranke Janija Möderndorferja prekinjena. Poslanec Gašpar Gašpar Mišič je potrdil, da je med preiskovanci in da preverjajo pristnost podpisov pod zahtevama za referendum o zakonu o državnem holdingu in zakonu o slabi banki. Kriminalisti naj bi po neuradnih informacijah opravljali razgovore s šestimi poslanci Pozitivne Slovenije, in sicer zaradi še ene anonimne prijave zaradi podpisov pod zahtevo za referendum o zakonu o holdingu.

Kot je dejal Gašpar Gašpar Mišič, kriminalistka "preverja in je zadovoljna, ker smo izjavili, da smo se vsi lastnoročno podpisali pod obe referendumski zahtevi, torej za zakon o državnem holdingu in zakon o krepitvi sanacije bančnega sistema".

Vodja poslancev PS je pred prekinitvijo seje DZ dejal, da "imamo v hiši imamo kriminaliste in več kot ena tretjina mojih poslanskih kolegov ne more več sodelovati pri delu DZ". Prosil je za enourno prekinitev seje DZ. "Živimo v državi, kjer zgleda policija zelo rada hodi po državnem zboru, in mislim, da je treba najprej razčistiti osnovne stvari, zato da bomo vedeli sploh, kaj delamo v tem državnem zboru," je dodal. Seja DZ se sicer nadaljuje.

Potem ko je policija v minulem tednu potrdila, da je podpis poslanke PS Melite Župevc pod referendumsko zahtevo o zakonu o državnem holdingu pristen, naj bi kriminalisti zdaj preverjali pristnost podpisov še šestih poslancev. V PS uradnih izjav še ne dajejo. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.