|  Družba

Odrejen strokovni nadzor nad delom kriminalistične policije

Veniger odredil nadzor nad delom ljubljanskih kriminalistov ob preverjanju poslanskih podpisov

Veniger je zavrnil očitke, da bi bili postopki policije kakor koli politično motivirani.

Veniger je zavrnil očitke, da bi bili postopki policije kakor koli politično motivirani.
© Borut Krajnc

Generalni direktor policije Stanislav Veniger je odredil strokovni nadzor nad delom sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana. Kot so sporočili iz Generalne policijske uprave, bo nadzor preveril ukrepanje in izvajanje vseh nalog pri preverjanju sumov kaznivega dejanja v povezavi z domnevno spornimi podpisi poslancev DZ. O ugotovitvah bodo javnost obvestili po koncu strokovnega nadzora.

Kriminalisti so preiskovali pristnost podpisov šestih poslancev Pozitivne Slovenije pod zahtevo za referendum o zakonu o državnem holdingu. Postopek so začeli na podlagi anonimne prijave, ki je bila podana 15. novembra. V okviru preiskave so se v sredo oglasili tudi v DZ, v četrtek pa so sporočili, da so se vsi poslanci izrekli, da so se podpisali sami in lastnoročno. Kriminalisti so tako ugotovili, da so podpisi pristni.

V Pozitivni Sloveniji so bili z ugotovitvami kriminalistov zadovoljni, so pa dejali, da resno razmišljajo, da bi sami vložili ovadbo zaradi krive ovadbe. Menili so, da gre za zlorabo teh instrumentov za politična obračunavanja z opozicijo, kar so obsodili. Veniger je sicer že v sredo zavrnil očitke, da bi bili postopki policije kakor koli politično motivirani. (STA, mm)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.