|  Politika

O novem družinskem zakoniku naj bi odločali Cukjati, Primc in Merše

Aleš Primc iin civilna iniciativa v Škofji Loki

Aleš Primc iin civilna iniciativa v Škofji Loki
© Arhiv Mladine

V neparlamentarni stranki LDS so se odzvali na informacije, češ da naj bi minister za delo, družino in socialne zadeve Andrej Vizjak v svet za družino imenoval Franca Cukjatija, Aleša Primca in Tomaža Meršeta. Vsi trije so bili aktivni borci proti sprejetju družinskega zakonika, s katerim naj bi uredili tudi nekatere pravice istospolnih parov. Prav tako naj bi minister iz političnih razlogov razrešil generalno direktorico direktorata za družino Ano Vodičar, na njeno mesto pa postavil članico SDS Gordano Možina Florjanc.

»Cukjati, Primc in Merše, ki so se v preteklosti nič kolikokrat izkazali s svojim fašistoidnim in mračnjaškim pogledom na svet, so povsem neprimerni za to, da bi se na kakršen koli način ukvarjali s to problematiko. S svojo nestrpnostjo do istospolno usmerjenih so v prejšnjem mandatu povzročili pravi stampedo na predlog družinskega zakonika. Njihove laži, podtikanja in izkrivljene resnice o istospolnih družinah pa so presegle vse meje zdravega razuma in okusa,« so zapisali v LDS.

Po njihovem mnenju poslanec SDS Cukjati, vodja Civilne iniciative za družino in pravice otrok Primc in predsednik Družinske pobude Merše, ki za edino pravo obliko družine priznavajo le očeta, mamo in otroke, vsekakor ne morejo biti del ekipe, ki bo pisala nov družinski zakonik. »V kolikor bo minister Vizjak dopustil, da bo nov družinski zakonik v resnici pisala omenjena trojica, je to razlog za njegovo interpelacijo,« končajo v LDS.

O imenih novega sveta za družino piše današnji Dnevnik. Minister Vizjak naj bi z imenovanjem sporne trojice "pripravljal teren za sprememmbe družinskega zakonika, iz katerega namerava izločiti vprašanja istospolnih parov".

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.