|  Politika

V Sindikatu VIR izglasovali stavko v 28 vrtcih

© Miran Kambič

Na poziv Sindikata v vzgojni, izobraževalni in raziskovalni dejavnosti Slovenije (Sindikat VIR) so zaposleni v 28 vrtcih prejšnji teden izglasovali splošno stavko na področju predšolske vzgoje. Kot so v sporočilu za javnost zapisali v sindikatu, se je za sodelovanje v stavki izreklo dobrih 74 odstotkov vseh zaposlenih.

Rezultati glasovanja so pokazali, da so se zaposleni v vrtcih pripravljeni tudi s splošno stavko boriti proti predlaganim spremembam standardov in normativov, s katerimi bi se na predlog ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport povečale obveznosti vzgojiteljev in njihovih pomočnikov, povečalo pa bi se tudi število otrok v oddelkih, so še zapisali v Sindikatu VIR.

Splošna stavka je bila izglasovana v vseh 28 vrtcih, ki jih je sindikat pozval h glasovanju, od skupno 2584 zaposlenih pa je za sodelovanje v stavki glasovalo 1918 zaposlenih. V Sindikatu VIR sicer zahtevajo prenehanje kršitve sporazuma o razrešitvi stavkovnih zahtev in umik vseh sprememb zakona o vrtcih in zakona o osnovni šoli iz predloga zakona o urejanju javnih financ občin.

Z rezultati glasovanja zaposlenih v predšolski vzgoji o stavki se bo danes seznanil tudi zbor Sindikalne konference predšolske vzgoje Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz). (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.