|  Politika

Sveti staršev 90 vrtcev predali izjave za umik normativov

V številnih svetih staršev vrtcev ostro nasprotujejo spremembam zakona o vrtcih, ki povečujejo normativ števila otrok v skupinah in predvidevajo zmanjšano prisotnost vzgojiteljice v prvi starostni skupini. Predlagateljem zakona so v torek predali 90 izjav svetov staršev iz vse Slovenije, v katerih pozivajo, da "v dobro otrok predlog umaknejo".

Ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, Skupnosti občin Slovenije ter Združenju občin Slovenije so sveti staršev vrtcev iz vse Slovenije v torek predali 90 izjav, v katerih so med drugim zapisali, da so jih spremembe zakona "neprijetno presenetile, saj je kakovost javnih vrtcev nedvoumna".

Kot sta v imenu svetov staršev zapisala Damjan Mandelc in Nada Golouh, je izjavo do četrtka podprl že 101 svet staršev vrtcev. Predlagateljev, "ki s takšno lahkoto rušijo tisto, kar se je gradilo in oblikovalo mnogo let, ne razumejo," sta še zapisala.

Starši se sicer zavzemajo, da se kakovost dela javnih vrtcev ne zmanjša, večje število otrok v skupini pa bi po njihovem mnenju pomenilo manj pozornosti posameznemu otroku, manj prostora, manj kakovostnega programa in večjo obremenjenost vzgojiteljev. "Starši ne potrebujemo le varstva za svoje otroke, ampak tudi vzgojo in kakovosten program," so še zapisali v izjavi. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.