|  Politika

Je Van Rompuy res podprl Janšo po objavi poročila KPK?

Predsednik Evropskega sveta Herman Van Rompuy ne želi komentirati slovenske domače politike ali se vanjo vpletati, so danes sporočili iz Van Rompuyeve tiskovne službe v odzivu na različna tolmačenja, ki jih je sprožilo četrtkovo sporočilo za javnost kabineta predsednika vlade Janeza Janše, da je Van Rompuy po telefonu poklical Janšo in mu izrazil osebno podporo ob zadnjih političnih dogajanjih v Sloveniji.

V Van Rompuyevi tiskovni službi so v četrtek dejali, da lahko le potrdijo, da je telefonski pogovor potekal, interpretacije pa prepuščajo tistim, ki jih dajejo. Sporočilo o Van Rompuyjevi podpori Janeza Janše je sprožilo niz različnih tolmačenj, tudi javni vprašanji evropskih poslancev Iva Vajgla in Jelka Kacina Van Rompuyu, ali je obveščen o zadnjih političnih dogodkih v povezavi z objavo poročila komisije za preprečevanje korupcije.

Danes so v Van Rompuyevi tiskovni službi svojo izjavo dopolnili: "Potrjujemo, da je telefonski pogovor včeraj potekal - v okviru niza telefonskih pogovorov na temo naslednika Junckerja na čelu evroskupine. Predsednik Evropskega sveta ne želi komentirati ali se vpletati v slovensko domačo politiko."  (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.