, 15:00  |  Družba

Igor Prodnik 'na pravi in zmagoviti Kristusovi strani'

Prodniku ljubi citat iz Svetega pisma: “Vsi vas bodo sovražili zaradi mojega imena; kdor pa bo vztrajal do konca, bo rešen” (Mr 13,13).

Prodniku ljubi citat iz Svetega pisma: “Vsi vas bodo sovražili zaradi mojega imena; kdor pa bo vztrajal do konca, bo rešen” (Mr 13,13).
© Miha Fras

Objavljamo pismo, ki ga je novoimenovani direktor Filmskega studia Viba film Ljubljana Igor Prodnik poslal članom Kluba Korošcev v Ljubljani konec leta 2012. V njem se enemu izmed njih v prednovoletnem času zahvaljuje, ker mu je preposlal pismo Društva slovenskih pisateljev, vendar je očitno želel, da so z njim seznanjeni tudi drugi. Mnenje si ustvarite sami.

Janko,

hvala, za poslano izjavo DSP. Kakor je to po eni strani res klic k izrednemu stanju, tudi če našminkano s pojmi kakor “tehnična vlada”, kakor da ne bi bila vsaka vlada po načinu dela tehnična, a tu gre za formiranje vlade zunaj parlamentarnega sistema in pravne državnosti, kar je enako poskusu državnega udara ali pa netenja državljanske vojne, pa po drugi strani to društvo ni drugega kakor ptičje strašilo. Kar oglejte si ta imena, kje pa najdeš med njimi kakega resničnega pisatelja, oz. če to že je - je izjema, ki potrjuje pravilo!

V času spominjanja Kristusovega rojstva in tudi drugače, je Kristjan ob vseh takih šalah zelo miren, saj ve, da je zgodovina vsega sveta in tako tudi slovenske marke pri Bogu že od vsega začetka izpisana in je nihče ne more obrniti ne tako ne drugače, še najmanj pa kakšne izjave DSP. Zato je edina naša skrb, da smo na pravi in zmagoviti (Kristusovi) strani in da skladno s tem vztrajamo do konca, saj je pisano: “Vsi vas bodo sovražili zaradi mojega imena; kdor pa bo vztrajal do konca, bo rešen” (Mr 13,13).

V tem smislu želim vsem Korošcem ali pa tistim, ki se z njimi družijo, blagoslov ob spominjanju na rojstvo našega Gospoda, predvsem pa v mirnem zaupanju v našem drugem adventu, ko čakamo njegovega drugega prihoda, ki ne bo več v jaslih, ampak v kraljevi slavi in moči. Svet naj hrupno trguje z božičnimi okraski, poimenski “kristjani” naj še naprej pomanjšujejo velikega Boga v božička, kar se ima kmalu zgoditi pa se bo zgodilo po njegovi volji in sklepu in ne po okrožnicah Društva slovenskih pisateljev ali kake podobne organizacije čudakov, ki ne znajo in niso nikoli znali gledati na uro sveta.

Lep pozdrav!

Igor

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.