|  Družba

300 otrok na konja

© www.konj-zveza.org

Konjeniška zveza Slovenije bo v sredo dopoldne v športnem parki Sava predstavila človekoljuben projekt "300 otrok na konja", s katerim želi osrečiti 300 otrok različnih starosti, ki bi jim omogočili brezplačno jahanje. V prilagojene programe in terapevtsko jahanje bodo povabili otroke z manj možnostmi in skupine otrok s posebnimi potrebami.

"Programe bomo izvajali v vseh regijah preko svoje mreže podizvajalcev, ki so strokovno usposobljeni in izkušeni za izvajanje različnih oblik dela s konji in terapevtskega dela med udeleženci in konji," so zapisali v Konjeniški zvezi Slovenije. V zvezi so prepričani, da jim bo s pokrovitelji, sponzorji in donatorji uspelo zbrati dovolj sredstev, da bodo lahko uresničili zstavljeni cilj - osrečiti 300 otrok. Stik s konjem in jahanje dobro vpliva na gibalni in psihosocialni razvoj. S terapevskim jahanjem ne le odpravljajo ali zmanjšujejo bolezni in motenje, ampak dobro vpliva na samouresničenje, razvoj socialnosti in humanega odnosa, poudarjajo v konjeniški zvezi. "Naš poglavitni cilj je 300 otrok osrečiti in jim omogočiti brezplačna doživetja s konji."

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.