|  Družba

Dobrodelni koncert za otroke z Downovim sindromom

Nocoj bo v Kinu Šiška dobrodelni koncert "Down is up", na katerem se bodo glasbeniki, športniki in ostali znani Slovenci zavzeli za aktivno vključevanje otrok z Downovim sindromom v družbo. Na prireditvi bodo zbirali sredstva za Razvojno-raziskovalni center za otroke in mlade z Downovim sindromom Planet 47. Kot so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji, bodo v programu sodelovali tudi otroci z Downovim sindromom. S svojimi umetniškimi prispevki in nastopi bodo dokazali kaj vse zmorejo.

V Centru planet 47 si že nekaj let prizadevajo za vzpostavitev ustrezne zgodnje obravnave otrok z Downovim sindromom, ki je pri doseganju rezultatov za njihovo samostojno vključevanje v družbo v kasnejših letih nenadomestljiva.

Vizija humanitarnega koncerta "Down is up", ki se bo začel ob 20. uri, je postaviti Slovenijo na zemljevid evropskih držav, kjer imajo ljudje z Downovim sindromom enake pravice kot invalidi in imajo spremljevalca v šolah, so deležni programov za razvoj svojih potencialov in so jim odprta vrata za zaposlitev, navajajo organizatorji.

Dobrodelno prireditev bo v živo prenašala RTVS, podporo pa ji bodo izkazale tudi številne znane osebnosti, ki bodo v klicnem centru televizije sprejemale prostovoljne prispevke. Prostovoljcem v klicnem centru se bo ob 20. uri pridružil tudi predsednik države Borut Pahor.

Organizatorji so še zapisali, da Center urbane kulture Kino Šiška k prireditvi pristopa kot kulturna ustanova, ki omogoča brezplačen vstop na dogodke vsem osebam s posebnimi potrebami. Pri organizaciji prireditve pa sodelujeta tudi Združenje za opolnomočenje človeka - gibanje Ja, mi lahko! in Humanitarni Klub Unija. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.