|  Družba

Triada akademij - Umetnost na ulici

© triada-akademij.si

Kongresni trg so danes v sklopu Junija v Ljubljani zasedli študenti treh ljubljanskih umetniških akademij in drugih fakultet, ki pod naslovom Triada akademij - Umetnost na ulici pripravljajo vrsto umetniških dogodkov. Vse do polnoči bodo na trgu potekale projekcije filmov, delavnice in pogovori, poskrbljeno pa bo tudi za dobro glasbo.

Prireditev predstavlja sklepni del tradicionalnega srečanja vseh treh umetniških akademij - Triade in predstavitev umetniškega dela Akademije za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT), Akademije za glasbo (AG) in Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO). Poleg tega vključuje še pester nabor dogodkov, ki jih sooblikujejo ljubljanske Biotehniška fakulteta, Fakulteta za arhitekturo in Filozofska fakulteta, so sporočili organizatorji.

Na Kongresnem trgu bodo študenti AGRFT dopoldne uvedli program z izvedbo projekta Butalci. Čez dan se bodo zvrstili številni pogovori, med drugim z igralcema Jurijem Zrncem in Bojanom Emeršičem ter s krajinskim arhitektom Davorinom Gazvodo.

Študentje akademije za glasbo bodo postregli s pestrim glasbenim programom, v katerem bo med drugim koncertiral Big Band Akademije s solistkama Nuško Drašček in Evo Černec. Študentje arhitekture bodo predstavili projekt gradnje Nordijskega centra Planica, likovniki pa bodo postregli z vizualnimi doživetji in v posebnem šotoru pripravili razstavo vseh oddelkov in smeri ALUO.

Na trgu bo stal tudi Kino šotor, v katerem bodo na ogled tako študentske televizijske drame AGRFT kot tudi dokumentarni in igrani filmi, nastali v režiji tamkajšnjih študentov. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.