|  Družba

Rock Otočec odmeva v Ljubljani

Dolenjski Rock Otočec

Dolenjski Rock Otočec
© Denis Sarkić

Na kopališču Laguna se bo danes začel festival Rock Otočec, ki so ga organizatorji s tradicionalne lokacije letos preselili v Ljubljano. Odprli ga bodo zmagovalci internetnega izbora Spletni talenti Johndoe. Festival se bo sklenil 7. julija. Na glavnem odru bodo danes nastopile še zasedbe DreamOn, Alice Blue, Bottomline, Adaun, Eskobars, Hamo @ Tribute 2 Love, slovenske barve pa bodo zastopali Mi2 in Elvis Jackson. Koncertni del prvega dne bo zaključila zasedba Dubioza kolektiv.

Po končanih nastopih bo sledilo v zimsko-letnem vrtu običajno "rockotoško" druženje z rock hiti, ob bazenih bo umirjena, chill out glasba, v podzemni dvorani pa elektronska zabava.

Vlogo malega odra bo letos prevzel "nadbazenski" oder. Tam se bodo oba festivalska dneva vrstili stand up nastopi, svoje telesne spretnosti bodo predstavljali artisti, žonglerji, akrobati in motociklisti. Med številnimi "obbazenskimi" dejavnostmi bo organizirana tudi šola potapljanja.

Letošnja izdaja festivala bo po zagotovilih glavnega protagonista te prireditve Francija Keka na kopališču Laguna s hektarjem bazenskih površin, urejenim prireditvenim prostorom in ogromnim kampom festivalskim navdušencem nudila več udobja.

Kopališče bo v času trajanja festivala za ostale obiskovalce zaprto. Kek zagotavlja, da bo za varnost poskrbljeno in da okoliških stanovalcev v nedeljo zvečer s hrupom ne bodo motili.

Rock Otočec je prvič potekal leta 1976 kot enodnevni festival. Naslednja, dvodnevna izvedba Rock Otočca, je bila leta 1983. Nato pa sta festival leta 1997 obudila Kek in Marjan Pirnar. Od tedaj poteka nepretrgoma vsako leto. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.