, 20:00  |  Družba

Laži, podtikanja in prisluhi

Novinarka POP TV Damjana Seme pričakuje Voduškovo opravičilo

Vodušek v policijskem spremstvu, obtožen poskusa izsiljevanja.

Vodušek v policijskem spremstvu, obtožen poskusa izsiljevanja.
© Sherpa

Novinarka POP TV Damjana Seme pričakuje opravičilo Vladimirja Voduška. Navedbe, ki jih je Vodušek izrekel v odzivu na njeno poročanje o obtožnici zoper njega, so namreč po njenih navedbah izmišljene in lažne. POP TV je 17. julija objavil domnevne navedbe iz prisluhov, ki naj bi izhajali iz obtožnice zoper Voduška, ki je s Stanislavom Gabercem obtožen poskusa izsiljevanja. Vodušek naj bi po poročanju televizije tajnemu policijskemu sodelavcu tik pred aretacijo na Trojanah dejal, da bi potreboval še 100.000 evrov ter da zagotavlja, da izsiljevanj ne bo več.

Vodušek je dan pozneje navedbe POP TV zanikal jih označil za čisti konstrukt. Objavljenih navedb po njegovih besedah ni nikoli izrekel, prav tako jih ni v obtožnici. Med drugim je še povedal, da je avtorica prispevka na POP TV sama razkrila, da njen partner dela v kriminalistični policiji. Kot je pojasnil Vodušek, gre za Davida Antoloviča, ki je lani postal šef oddelka za gospodarski kriminal v Celju. Avtorica prispevka se je na Voduškove navedbe, odzvala danes in jih označila za lažne, zaradi česar do ponedeljka pričakuje njegovo opravičilo. Napovedala je, da bo v nasprotnem primeru vložila kazensko ovadbo in odškodninsko tožbo.

Po njenih navedbah namreč ne drži, da bi policijsko operacijo proti Vodušku vodil njen partner. "In ker z vašo preiskavo v nobenem kontekstu ni povezan, torej ne drži, da poročam o preiskavi, ki jo on vodi," je zapisala. Prav tako so Semetovo zmotile Voduškove izjave glede njenega poročanja o obtožnici, ki jo je zoper njega vložilo celjsko tožilstvo. Novinarka zatrjuje, da so vse, kar so objavili, "povzeli iz obtožnice". "Če se s tem, kar piše v obtožnici, ne strinjate, boste morali to urejati s tožilko, ki se je podpisala pod obtožnico," je zapisala.

Na POP TV po njenem pisanju niso pristojni za preverjanje resničnosti navedb v obtožnici, pač pa je to stvar tožilstva in sodišča. "Ne morete pa navajati, da tega, kar smo poročali na POP TV, v obtožnici sploh ni, da smo si vse izmislili, da gre za konstrukt, za obračun z vami," je še zapisala Semetova. (STA, mm)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.