|  Politika

V petek kapitalizmu in korupciji glasen NE!

© KPK - Koalicija proti korupciji

Koalicija proti korupciji je za petek, 13. decembra, ko naj bi Slovenijo pretresali rezultati stresnih testov, napovedala shod proti korupciji in za javni interes.  Če je bil prejšnji teden v organizaciji manjšinskih skupin podoben shod, način sklica in potrjena udeležba voditeljev in vidnih predstavnikov vodilnih vstajniških skupin nakazuje, da gre tokrat za shod, za katerim stojijo vse novodobne politične organizacije. Udeležbo so na FB strani dogodka že potrdili Luka Mesec in Rok Kogej iz Iniciative za demokratični socializem, predstavnika študenstske Iskre Jaša Lategano in Aljoša Slameršak, Damjan Mandelc iz Solidarnosti, Lara Valič iz TRS...

"Danes se kot osrednji problem predstavlja korupcija. Kot rešitev nam oblastniki vsiljujejo zasebno lastništvo državnih podjetij in bank, privatizacijo javnih storitev, kot so šolstvo, zdravstvo in sociala, javno infrastrukturo naj bi nadomestila javno-zasebna partnerstva, vse skupaj pa spremlja neskončna serija proračunskih rezov. Ampak kaj korupcija sploh je? Korupcija je vdor zasebnega v javni interes. Kot rešitev problema zasebnega okoriščanja z javnim nam oblastniki torej vsiljujejo še več zasebnega! S korupcijo se želijo spoprijeti tako, da bi jo normalizirali!" opozarjajo.

"Rešitve oblastnikov absolutno zavračamo. Boj proti korupciji je lahko zgolj boj proti prevladi zasebnega interesa nad javnim, torej boj proti kapitalizmu," ponujajo reštev. Zato pozivajo vse skupine in posameznike, da se v petek, 13. decembra 2013 ob 17.00 srečamo na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer bomo korupciji in kapitalizmu rekli glasen NE!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.