|  Družba

Ni oglas, je razpis za PROGLAS!

Ligalajzit, Alenka, dont kritisajzit...

Ligalajzit, Alenka, dontkritisajzit...
© Tomaž Lavrič

Vaš najljubši nizkonakladni list Mladina za svojo prvo notranjo stran z imenom Proglas objavlja razpis na temo KONOPLJA. Pobude po legalizaciji konoplje se vrstijo povsod po svetu. Ponekod naletijo na plodna tla (Nizozemska, Urugvaj, nekatere zvezne države v ZDA), medtem ko je v Sloveniji prebivalstvo do sedaj s peticijo doseglo zgolj obravnavo predloga zakona v parlamentu. Ker uradna politika ostaja neomajno konzervativna, vas pozivamo, da s 'Proglasnimi' rešitvami nejeverne Tomaže nagovorite k poglobljenemu razmisleku o koristih legalizacije konoplje – tako za državo (prihodki v proračun od prometa s konopljo) in gospodarstvo (gojenje, prodaja) kot tudi za potrošnike (uporaba v medicinske namene, samooskrba, nadzor nad izvorom in kvaliteto). K sodelovanju na razpisu so vabljeni vsi, ki jih tema zanima. VEČ>>

Rok za oddajo: 27. 5. 2014

Naslov:  Mladina (Proglas), Dunajska 51, 1000 Ljubljana

Materiali za oddajo:

- A4 z barvnim odtisom predlagane rešitve;

- JPG višine 800 pik;

- kontaktni podatki enega od avtorjev rešitve (št. mobitela in e-naslov).

Najboljše rešitve bo izbrala žirija v sestavi Matevž Medja, Radovan Jenko in Robert Botteri. Za objavo v julijskih številkah Mladine bodo izbrani prijavitelji po posredovanju navodil pripravili še gradivo za tisk. Vse prispele rešitve na tokratni razpis bodo na spletni strani objavljene predvidoma avgusta.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.