|  Svet

Googlova formula za dober življenjepis

Google na teden zaposli tudi sto ljudi. Kako izberejo prave? Življenjepis je pomemben, predvsem to, kako kandidat v njem opiše svoje delovne izkušnje in sposobnosti, je za New York Times  dejal glavni kadrovik internetnega giganta Laszlo Bock. »Ključ do dobrega življenjepisa je, da svoje sposobnosti opredelite takole: dosegel sem X, v primerjavi z Y, zaradi Z. Večina bi preprosto zapisala: 'Pisal sem komentarje za New York Times', bolj učinkovito pa bi bilo, če bi zapisali: 'Napisal sem 50 komentarjev, medtem ko so jih drugi pisci v istem času le šest. To mi je uspelo zaradi poglobljenega poznavanja področja,'« je priporočil Bock.

Google je pred časom spremenil svoj način iskanja novih sodelavcev – kot je znano, so sicer kandidatom postavljali vprašanja, ob katerih so se vsi počutili neumne. Eno takih, ki je obkrožilo svet, je: »Pomanjšani ste na velikost kovanca, vaša teža pa je zmanjšana toliko, da še ohranite vašo siceršnjo gostoto. Nato ste vrženi v mešalnik. Rezila se bodo začela vrteti čez 60 sekund. Kaj boste storili?« Bock je priznal, da so bila ta vprašanja popolnoma brez zveze.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.