Nov predsednik OKS je Bogdan Gabrovec

Po 23 letih se s predsedniškega položaja poslavlja Janez Kocijančič. Za njegovo so se potegovali 61-letni Bogdan Gabrovec, dosedanji podpredsednik Olimpijskega komiteja in donedavni predsednik Judo zveze, prav tako 61-letni Zoran Janković, častni predsednik Rokometne zveze (ki je, mimogrede, po volitvah za predsednika stranke in županskih volitvah letos že tretjič kandidiral za vrhovni položaj), in 43-letni Andraž Vehovar, dobitnik srebrne olimpijske medalje v slalomu na divjih vodah na olimpijskih igrah v Atlanti leta 1996.

Na skupščini Olimpijskega komiteja volijo predstavniki športnih zvez in panog, ki so včlanjene v Olimpijski komite, predstavniki sponzorjev, predstavniki športnikov, ki so sodelovali na olimpijskih igrah in ustanovitelj Olimpijskega komiteja Miro Cerar starejši. Volitve so tajne. 

Po prvem krogu glasovanja je bilo jasno, da bo potreben še drugi. V prvem krogu glasovanja je Bogdan Gabrovec prejel 64, Zoran Janković 40, Andraž Vehovar pa 38 glasov. V drugem krogu je Gabrovec prejel 89 glasov, Jankovič pa 51.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.