|  Družba

Z Marihuana maršem proti prohibiciji konoplje

Prohibicija konoplje ima zagotovo več negativnih kot pozitivnih učinkov, tako na posameznika, na družbo kot na javne finance, opozarja Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), ki tudi letos organizira projekt Prohibicija slepi!. Ta opozarja na negativne posledice tovrstne ureditve. Paradna konja projekta sta javna tribuna Alternative prohibiciji konoplje, ki bo danes, 15. aprila, v Cankarjevem domu ter tradicionalni Marihuana marš, ki bo potekal točno teden kasneje na Kongresnem trgu. 

Na javni tribuni Alternative prohibiciji konoplje, ki se bo odvijala v Cankarjevem domu v dvorani Duše Počkaj danes, 15. aprila, s pričetkom ob 17. uri, bodo nastopili sledeči gostje: Tomaž Koren, Komisija Vlade RS za droge, Klemen Balanč, Komisija Vlade RS za droge, Jaka Bitenc, Slovenski konopljin socialni klub, dr. Milan Krek, Nacionalni inštitut za javno zdravje, Rok Novak, European Students for Liberty.

Predstavili bodo relevantne podatke o ureditvi na področju konoplje pri nas in v tujini ter spregovorili o možnih alternativah in ukrepih za izboljšanje stanja. Del tribune bo tudi razprava, kjer bodo imeli vsi udeleženci možnost izraziti svoje mnenje in predloge za ureditev področja.

Teden kasneje, torej v sredo, 22. aprila, pa se bo ljubljanski Kongresni trg prelevil v prizorišče protesta proti obstoječim politikam na področju konoplje, ki z njo povezane probleme zgolj poglabljajo, namesto da bi jih reševale. Na Marihuana maršu se bodo od 17. ure dalje predstavljale nevladne organizacije, ki delujejo na področju izobraževanja in zmanjševanja škode zaradi drog, za kulturno noto pa bodo poskrbeli glasbeni in umetniški gostje: Bakto & Woo-D, Prismojeni profesorji bluesa, Freedom Fighters, DJ Ziggi Mastah, Gašper Balanč, Čupakabra in Stand up KUD Kiks.

Več informacij o dogodkih lahko najdete na spletni strani www.marihuanamars.si ter na Facebook straneh dogodkov: Marihuana marš in Javna tribuna – Alternative prohibiciji konoplje.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.