Neža Mlakar

 |  Družba

Pomagajmo beguncem

Zborovanje Dobrodošli begunci v Ljubljani, 9. september

Zborovanje Dobrodošli begunci v Ljubljani, 9. september
© Borut Krajnc

Humanitarne organizacije po Sloveniji zbirajo sredstva za pomoč beguncem. Dobrodošla je tako materialna kot finančna pomoč. Objavljamo seznam nekaterih organizacij.

Donirate lahko:

- preko Rdečega križa Slovenije, ki je z 28. 8. začel izvajati vseslovensko humanitarno akcijo »RKS-Pomoč beguncem 2015« in odprl račun za zbiranje prostovoljnih finančnih prispevkov za pomoč beguncem. Prostovoljne prispevke za akcijo lahko nakažete na račun, ali pa pomagate z SMS donacijo. Vsi podatki so dostopni tukaj.

- preko Slovenskega Karitasa, ki prosi in vabi podjetja in posameznike k darovanju materialne pomoči v humanitarnih centrih in skladiščih v Ljubljani, Mariboru in Celju. Tudi njim lahko pomagate z donacijo preko SMS-sporočila in transakcijskega računa. Za več informacij sledite tej povezavi. 

- preko Adre Slovenija, ki ima svoja zbirna mesta v Ljubljani, Mariboru, Hrastniku, Trbovljah, Zagorju, Škofji Loki, Postojni in Brežicah. Prav tako pa tudi v Adri zbirajo prispevke na tekočem računu.

- Aktivni so danes do 18. ure tudi v pisarni Iniciative za demokratični socializem. Na Miklošičevi 38 v Ljubljani (6. nadstropje) zbirajo sredstva za pomoč beguncem, in sicer konzervirano hrano (brez svinjskega mesa), pitno vodo (izključno v plastenkah, najbolje pollitrskih), higienske pripomočke (milo, zobna pasta, zobne ščetke, brisače, higienske vložke, plenice za otroke, vlažilne robčke), odeje, manjše šotore, spalne vreče in ležalne podloge. Akcija poteka danes do 18. ure.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.