IK, STA

 |  Družba

V Sazasu zanikajo, da bi kriminalisti pri Zupanu našli konopljo

Matjaž Zupan, Sazas

Matjaž Zupan, Sazas
© Borut Krajnc

Po poročanju časnika Delo so kriminalisti med hišno preiskavo na domu predsednika Sazasa Matjaža Zupana zasegli 200 sadik indijske konoplje. Šlo je za hišno preiskavo v okviru suma zlorabe položaja. Neuradno naj bi bi sicer sadike pripadale Zupanovem bratu. A na Sazasu so včeraj novico že zanikali. V sporočilu za javnost so zapisali, da Zupanu niso našli in zasegli konoplje ali drugih prepovedanih substanc, to po njihovem potrjuje tudi policijski zapisnik. Dodali pa so, da kriminalisti prav tako niso iskali dokumentacije v zvezi z zlorabo položaja v Sazasu.

Po besedah Blaža Ranta iz Sazasa so na Zupanovem domu kriminalisti pri hišni preiskavi zasegli pet predmetov: mobilni telefon, osebni računalnik in tri zapisnike istega sestanka podjetja Stroka. Rant je poudaril, da Zupan tudi ni osumljen zlorabe položaja, kot "se neresnično navaja".

Vse posle med podjetjem Stroka in Sazasom je po pisanju Ranta sklenil upravni odbor in potrdil zbor članov, ne pa Zupan sam: "Zupan je zgolj podpisnik odločitev kolektivnega poslovodnega organa, torej upravnega odbora Sazasa".

Kriminalisti v zadevi Sazas nadaljujejo pregled zasežene dokumentacije in še naprej zbirajo obvestila. Po končani preiskavi bodo o ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.