Tjaša Kosar

 |  Svet

Napovedana največja organizacijska prenova BBC v 93-letni zgodovini 

© Wikicommons

Londonski produkcijski velikan BBC načrtuje opustitev ločenih televizijskih in radijskih oddelkov, kar naj bi pomagalo preoblikovati prihodnost podajanja vsebin, poroča Digital Trends, s čimer so napovedali največjo organizacijsko prenovo v 93-letni zgodovini medijskega izdajatelja. Za zdaj bodo vse obstoječe televizijske in radijske vsebine ustvarjali naprej, a zabrisovanje meja med televizijsko, radijsko in internetno ponudbo naj bi v prihodnosti zmanjšala povpraševanje po tradicionalnih podajanjih vsebin, napoveduje generalni direktor Lord Tony Hall.

Televizijski zabavni program in Radio 2 bosta združena v oddelek BBC Entertain,  televizijski programi in radijske postaje, ki ponujajo dnevne novice, kot recimo Five Live, pa v oddelek BBC Inform. Nova delitev bo združevala tudi pododdelke, kot recimo BBC Youth, ki bo postal pododdelek BBC Entertain.  Le-ta bo zdaj združeval spletni kanal BBC Three in popularno glasbeno postajo Radio 1.

Hallova vizija združevanja naj bi prav tako vplivala na labirint vodstvenih položajev, saj naj bi z združitvijo v en oddelek vodstva zaposlitev izgubila tudi vrsta vodij dosedanjih oddelkov, s tem pa bo korporacija več denarja lahko vložila v vsebinsko ponudbo. Tako bo za nadzor televizijskih kanalov od zdaj odgovorna ena oseba, prav tako ne bodo iskali novega direktorja televizije po tem, ko je delovno mesto zapustil Danny Cohen.

Po poročanju The Telegraph bo novi generalni direktor največjo organizacijsko prenovo celovito predstavil pred velikonočnimi prazniki.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.