Uredništvo

 |  Družba

»To je najvišja oblika upora«

IZJAVA DNEVA

"Delali bomo naprej. Tudi če bodo pritiski, grožnje, odpovedi. To je cena, ki smo jo pripravljeni plačati. Še naprej bomo stali za svojimi poklicnimi in osebnimi vrednotami in jih branili. To je največ, kar lahko naredimo. Vztrajali bomo, ker smo še vedno dolžni delati za javnost. Naš upor je stalno opozarjanje širše javnosti o tem, kaj se dogaja, hkrati pa še naprej profesionalno in predano delo. To je najvišja oblika upora."

"Zame je to obdobje, pa kot novinar delam že več kot 35 let, najtežje, hkrati pa najlepše. To prav zaradi podpore javnosti. Veste, kaj je še posledica tega burnega dogajanja na nacionalni radioteleviziji? Da smo prvič zares zaživeli kot pravi kolektiv. Dogajanje nas je močno povezalo. Menim, da bo ta nova kakovost ostala."

(Voditelj oddaje Odmevi na TV Slovenija Igor E. Bergant o tem, da politika in politikantstvo v javnem servisu nimata kaj iskati; v intervjuju za svet24.si)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.