Oštro.si

 |  Politika

Zaposlovanje ni pogoj za ustanovitev socialnega podjetja

Socialno podjetje poslanca Mihe Kordiša se je v aktu o ustanovitvi zavezalo, da bo skladno s takrat veljavnim zakonom v prvih dveh letih trajno zaposlilo tri delavce

Miha Kordiš

Miha Kordiš
© Uroš Abram

Socialno podjetje poslanca Mihe Kordiša se je v aktu o ustanovitvi zavezalo, da bo skladno s takrat veljavnim zakonom v prvih dveh letih trajno zaposlilo tri delavce, vendar to po trenutno veljavnem zakonu ni več potrebno.

»Ne drži,« je predsedniški kandidat Miha Kordiš 14. oktobra v oddaji 24ur zvečer odgovoril na trditev voditeljice.

Voditeljica se je v svojih vprašanjih navezovala na socialno podjetje za pridelovanje zelenjave na skupinski njivi NDP Tozd, katerega edini družbenik je Kordiš. Po njenih besedah bi moralo podjetje po pravilih zaposliti tri delavce, pa tega ni storilo.

Socialno podjetje za trajnostno družbeno gospodarstvo NDP Tozd, v katerem se po Kordiševih pojasnilih na soočenju ukvarjajo s skupinskim pridelovanjem zelenjave na njivi, je bilo kot zavod ustanovljeno avgusta 2017.

Toda zakaj ne drži, da zaposlovanje ni pogoj za ustanovitev socialnega podjetja, preberite v prispevku nepridobitnega medija Oštro.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.