Uredništvo

 |  Politika

Levica / »Zdaj je pravi čas, da dopolnilno zdravstveno zavarovanje odpravimo«

IZJAVA DNEVA

"Trditev zavarovalnic, da je dvig premije nujen zaradi rasti življenjskih stroškov, je zgolj izgovor, namenjen ohranjanju rekordnih ravni dobičkov. Zavarovalnice namreč iz naslova dopolnilnega zavarovanja namenijo v javno zdravstvo bistveno manjši delež kot ZZZS. Vse, za kar gre privatnim zavarovalnicam, so večmilijonski dobički, ki poniknejo v žepih lastnikov, čeprav bi morali v javno blagajno,"

“Ob rastočih stroških življenja bo napovedano zviševanje cen dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja še dodatno omejilo dostop do zdravstvene oskrbe, saj bo ta zaradi 125 evrov letno višjih stroškov vse težje dosegljiva za revne upokojence, kmete, zaposlene z nizkimi plačami, samozaposlene in prekarce z majhnimi dohodki. V Levici smo prepričani, da je takšno zdravstveno zavarovanje nepravično, zato je zdaj pravi čas, da ga odpravimo.”

(Stranka Levica v odzivu ob podražitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja; ob tem se zastavlja vprašanje, ali bo vlada to zavarovanje ukinila oziroma preoblikovala; via N1)

Protest pacientov na Trgu republike v Ljubljani

Protest pacientov na Trgu republike v Ljubljani
© Janez Zalaznik

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.