Lobistom se dobro piše

Damjana Oražma, pisca tega besedila, je Janševa vlada leta 2020 razrešila s položaja direktorja Zavoda za gozdove Slovenije. Upravno sodišče je pred kratkim razsodilo, da je bila razrešitev nezakonita.

Damjan Oražem, nekdanji direktor Zavoda za gozdove Slovenije, ki je bil v času  Janševe vlade nezakonito razrešen

Damjan Oražem, nekdanji direktor Zavoda za gozdove Slovenije, ki je bil v času Janševe vlade nezakonito razrešen
© Borut Krajnc

Pretekli janšizem in še kakšen drug -izem nam je med drugim prinesel tudi več sto (politično) razrešenih direktorjev. Vsak, ki kandidira za mesto predstojnika v instituciji pod državnim nadzorom, seveda že ob kandidaturi vzame v zakup, da je lahko tudi razrešen, konec koncev celo z izključno neprofesionalnim, političnim ozadjem. Nestrankarski kandidati ob takih dogodkih kljub vsemu, morda naivno, upamo na vsaj minimalno količino zakonitosti. Nekatere vlade imajo bolj, druge manj izraženo lastnost demokratičnosti, ampak ali res obstajajo zaznavne razlike med vladami pri razrešitvah in ravnanju s tistimi, ki so na sodišču dokazali, da so bili razrešeni nezakonito?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.