STA

 |  Družba

RTV / V drugem krogu dva kandidata za delavskega direktorja

Na torkovih volitvah namreč nihče od štirih kandidatov ni dobil potrebne večine glasov

Nova uprava Radiotelevizije Slovenija bo četrtega člana, ki ga izvolijo zaposleni, dobila sredi avgusta. Na torkovih volitvah namreč nihče od štirih kandidatov ni dobil potrebne večine glasov. Tako se bosta v drugem krogu 16. avgusta za mesto delavskega direktorja pomerila Franci Pavšer in Robert Pajek, je poročal Radio Slovenija.

Kandidati so sicer bili voditeljica TV Dnevnika Jasmina Jamnik, športna novinarja Urban Laurenčič in Franci Pavšer ter predsednik sveta delavcev Robert Pajek.

Štiričlanska uprava bo začela mandat, ko bodo imenovani vsi člani. Svet zavoda je za predsednika uprave 13. julija imenoval dolgoletnega zaposlenega na RTV Zvezdana Martiča, za dva člana uprave pa na Martičev predlog 19. julija direktorja Centra urbane kulture Kino Šiška Simona Karduma in Andreja Trčka iz pravne pisarne RTV.

Uprava bo v skladu z novelo zakona o RTV Slovenija, ki je bila potrjena na referendumu novembra lani, vodila zavod namesto generalnega direktorja,.Odločala bo z večino glasov vseh svojih članov. V primeru enakega števila glasov bo odločilen glas predsednika uprave.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.