STA

 |  Svet

Rusija za novi napad na Moskvo obtožuje Ukrajino

Ruska zračna obramba je nad prestolnico sestrelila več dronov

Ruski predsednik Vladimir Putin lani med vojaškimi vajami

Ruski predsednik Vladimir Putin lani med vojaškimi vajami
© www.kremlin.ru

Ruska zračna obramba je nad Moskvo zgodaj davi sestrelila več dronov, eden od letalnikov pa je poškodoval fasado stolpnice, je sporočil župan Sergej Sobjanin. Rusko obrambno ministrstvo za novi napad na prestolnico obtožuje Ukrajino, od koder medtem poročajo o napadu z droni na Harkov. V obeh primerih ni bilo smrtnih žrtev.

Obrambno ministrstvo je navedlo, da je nad Moskvo sestrelilo dva ukrajinska brezpilotna letalnika, tretjega pa da so onesposobili, preden je ta ob padcu trčil v 21. nadstropje stolpnice.

Gre za isto stolpnico, ki je že utrpela škodo v nedeljskih napadih z droni na Moskvo, je prek Telegrama sporočil Sobjanin.

Osrednje moskovsko letališče je bilo zaradi dogodkov začasno zaprto, poročajo tuje tiskovne agencije.

Ruska zračna obramba je nazadnje v noči na nedeljo preprečila podoben napad na Moskvo. Ruska prestolnica z okolico, ki leži približno 500 kilometrov od ukrajinske meje, je bila od začetka vojne v Ukrajini februarja 2022 redko tarča ukrajinskih napadov, vendar so ti v zadnjem času vse pogostejši.

Ruske oblasti so danes še sporočile, da jim je uspelo odbiti napad z droni na patruljne ladje v Črnem morju. Po navedbah ruskega obrambnega ministrstva, so okoli 340 kilometrov jugozahodno od Sevastopola uničili vsa tri daljinsko vodena plovila, s katerimi je nameravala Ukrajina izvesti napad.

Iz Harkova na vzhodu Ukrajine pa danes prav tako poročajo o napadu z droni. Ruski brezpilotnimi letalniki naj bi tam zadeli naseljene dele mesta in študentski dom, ki pa je bil v času napada prazen. V napadu na središče mesta je bila ranjena ena oseba, je sporočil poveljnik policije v regiji Harkov Volodimir Timoško.

Medtem ko je Timošenko govoril o dveh napadih, pa so se po informacijah župana Harkova Igorja Terekova zgodili trije napadi. Kot je dodal, je po napadu na študentski dom tam izbruhnil požar, uničeni pa sta najmanj dve nadstropji stavbe.

SP2abS2tKiE

OTuX8pxJWi4

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.