STA

 |  Svet

Rusiji uspelo odbiti več napadov z droni, ni pa ji uspelo preprečiti napada na vojaško letališče

V napadu so bila poškodovana štiri vojaška transportna letala, še dve letali pa je zajel požar

Ruske oblasti so danes sporočile, da jim je uspelo odbiti več napadov z droni na različna območja v državi. Ni pa jim uspelo preprečiti napada na vojaško letališče v bližini kraja Pskov, okoli 30 kilometrov od meje z Estonijo.

Vojska se je skušala obraniti pred napadi na letališče, a je bilo vseeno poškodovanih več vojaških transportnih letal, so sporočile lokalne oblasti. Guverner Pskova Mihail Vedernikov je ob tem na družbenem omrežju objavil posnetek, na katerem je videti in slišati eksplozije. Zaenkrat ni poročil o ranjenih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V napadu so bila poškodovana štiri vojaška transportna letala, še dve letali pa je zajel požar, je poročala ruska tiskovna agencija Tass ob navajanju reševalcev.

Zaradi napadov so danes na letališču, ki deluje tudi v civilne namene, odpovedali več pristankov in vzletov.

Zaradi napadov so danes na letališču, ki deluje tudi v civilne namene, odpovedali več pristankov in vzletov.

Letališče v bližini kraja Pskov je sicer gostilo enoto padalcev, ki je sodelovala v prvem valu napadov na Ukrajino februarja 2022.

Medtem je Rusija ponoči odbila več ukrajinskih napadov z brezpilotnimi letalniki po državi. Med drugim v regijah Moskva, Brjansk in Orjol ter v bližini Sevastopola.

tOwlYYjhJ4Q

oRVZYkXqgVo

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.