Uredništvo

 |  Politika

»Slovenija je pokazala način, kako se odreči nevarnosti«

IZJAVA DNEVA

“Slovenija je zelo pomembna, ker je pokazala način, kako se odreči nevarnosti. Obenem pa še vedno znova kaže sliko o tem, kako se politične elite ne morejo zediniti, ker je strank preprosto preveč. Kar pa je na žalost tako slabost kot moč Slovenije. Veliki francoski mislec Montesquieu je nekoč dejal, da če se iz države ne sliši hrupa, potem tam ni demokracije. Ne glede na vse to cenim, da je bila Slovenija prva izmed držav nekdanje Jugoslavije, ki se je pridružila Evropski uniji in tudi prva prevzela evro. Tudi v tem pogledu lahko rečemo, da je Slovenija vedno vodila. Ob tem bi rad dodal, kako pomembno je bilo, da je ohranila svojo identiteto v času nevarnosti jugoslavizma v Jugoslaviji. Tudi zato sem zelo vesel, da je Janša izgubil volitve, saj je bil zelo povezan z Viktorjem Orbanom.”

(Novinar, urednik in avtor biografije o Viktorju Orbanu Paul Lendvai v intervjuju za Val 202 o tem, da je Slovenija še vedno zgodba o uspehu)

Janez Janša in Viktor Orbán na kongresu SDS v Celju maja 2018

Janez Janša in Viktor Orbán na kongresu SDS v Celju maja 2018
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.