STA

 |  Politika

»Bolnišnice in šole ne smejo biti nikoli tarče napada«

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve je na družbenem mediju X izrazilo zgroženost nad novicami o napadu na bolnišnico v Gazi

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve je na družbenem mediju X izrazilo zgroženost nad novicami o napadu na bolnišnico v Gazi, ki je zahteval več sto civilnih žrtev, med njimi žensk in otrok.

"Bolnišnice in šole ne smejo biti nikoli tarče napada," navaja ministrstvo in dodaja poziv k spoštovanju mednarodnega humanitarnega prava. "Civilistov se ne sme napadati niti uporabljati za talce ali živi ščit," je sporočilo ministrstvo.

Palestinci poročajo, da je bilo v napadu na bolnišnico v Gazi najmanj 500 smrtnih žrtev, in zanj krivijo izraelsko vojsko. Ta odgovarja, da ne napada bolnišnic in za eksplozijo krivi ponesrečeno izstrelitev rakete skupine Islamski džihad proti Izraelu.

Napad na bolnišnico je pričakovano povzročil veliko ogorčenje po svetu in zaradi tega je že bilo odpovedano napovedano srečanje palestinskega voditelja Mahmuda Abasa, egiptovskega predsednika Abdela Fataha el Sisija in jordanskega kralja Abdulaha II. z ameriškim predsednikom Joejem Bidnom v Jordaniji.

Veleposlaniki arabskih držav so na sedežu ZN obsodili napad na bolnišnico, palestinski predstavnik Rijad Mansur pa je v njihovem imenu zanj obtožil Izrael ter zahteval ukrepanje Varnostnega sveta ZN.

Su2BMnXwiAk

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.