Veleizdaja

V uvodniku pod naslovom Veleizdaja (Mladina 10.11.23) očitate Nemcem, da se bodo “verjetno že čez leto izgovarjali, da “niso vedeli”. Kot “niso vedeli” med drugo svetovno vojno, In kot “niso vedeli”, da z navezavo na poceni ruski plin ustvarjajo Putina in mu dajejo moč. Tudi za napad na Ukrajino. Putin je bil nedemokrat že pred napadom na Ukrajino.” Zelo rad bi poznal logiko očitka (!) o navezavi na poceni ruski plin?

Tako Putinu kot Rusiji, tako se zdi, gre kar dobro brez prodaje plina Nemčiji. Kako je lahko nizka cena plina za Evropo problem za kogarkoli, razen za ameriško naftno industrijo?

Danes je vendarle že jasno, da je stalnica ameriške politike do Nemčije in Rusije, da naj bo Nemčija na tleh, Rusija zunaj in ZDA znotraj. Tisti, ki hoče, tudi ve, kdo in zakaj je razstrelil plinovod Severni tok. Prav tako so znani, večkrat glasno deklarirani cilji Bidna in ameriških neokonzervativcev, uničiti, ali vsaj izkrvaveti Rusijo in odstraniti Putina. In izničiti konkurenčnost evropskega gospodarstva. Kaj se je dogajalo na trgu Maidan leta 2014 bi danes tudi morali že vedeti. Vsaj novinarji. Ve se, da je maidanske demonstracije sprožil predlog o asociaciji Ukrajine in EU, ki je zahteval od Ukrajine prekinitev vseh gospodarskih odnosov z Rusijo. Kar je povzročilo Janukovičev odlog podpisa. Kdo je pobil demonstrante in policiste in sprožil odstavitev demokratično izvoljenega Janukoviča ter odcepitev Donbasa, se tudi ve. Nedemokratični Putin je zahteval ureditev evropske varnostne arhitekture. Demokrata Holland in Merklova pa sta ponosna na zlorabo Putinovega zaupanja, saj, kot trdita oba, sta na pogajanjih v Minsku zgolj kupovala čas za oborožitev Ukrajine. Boris Johnson je uspešno prekinil mirovno pogodbo v Carigradu, ki je Ukrajino ohranjalo celo (razen Krima). Poleg tega bi tista mirovna pogodba ohranila življenja pol milijona ljudi. Kaj je rezultat ameriške in EU politike? Pol milijona mrtvih Ukrajincev in Rusov. Uničena in zapufana Ukrajina (Land lease pogodbe). Deindustrializacija Nemčije. Recesija v EU. Poražena in ozemeljsko oskubljena Ukrajina. Rusija zaveznica Kitajske. Evropa degradirana v hinavsko tolpo narodov in narodičev, čedalje bolj sprtih in ponižnih vazalov ameriške orožarske industrije.

Bravo! Izrael igra proti Arabcem isto pogubno „proxy“ vlogo, kot jo igra Ukrajina proti Rusiji. Obe državi sta ob tem baje baklji demokracije za vse, razen za ukrajinske Ruse in Palestince. Da o “nedemokratični” 80% podpori Putinu v Rusiji sploh ne izgubljam besed. Poleg tega: od kdaj je ruska demokracija naš problem!? 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.