STA

 |  Svet

Gaza / V izraelskih napadih na begunsko taborišče ubitih 110 Palestincev

Izraelska vojska trdi, da na območju napada teroristično infrastrukturo Hamasa

V izraelskih napadih na begunsko taborišče Džabalija na severu Gaze je bilo v nedeljo ubitih 110 Palestincev, je danes sporočilo tamkajšnje ministrstvo za zdravje, ki ga vodi skrajno palestinsko gibanje Hamas, in dodalo, da je več deset ljudi ujetih pod ruševinami. Izraelska vojska trdi, da na območju napada teroristično infrastrukturo Hamasa.

Izraelske letalske sile naj bi v nedeljo med drugim v Džabaliji napadle stanovanjski blok, pri čemer je bilo ubitih več Palestincev, okoli 50 pa naj bi jih bilo ujetih pod ruševinami, so sporočile lokalne oblasti. Nekatera trupla civilistov naj bi že pokopali v množičnem grobišču v kompleksu bolnišnice Kamal Advan, poroča katarska tiskovna agencija Al Jazeera.

Izraelska vojska napada doslej še ni komentirala. Potrdila je le, da deluje na območju in da se osredotoča na teroristično infrastrukturo Hamasa, vključno s skladišči orožja in predori, poroča britanski BBC.

Med svojimi operacijami naj bi vojska v rezidenci visokega uradnika Hamasa našla tudi okoli pet milijonov šeklov oziroma 1,2 milijona evrov, ki naj bi bili po njihovih ocenah namenjeni za izvajanje terorističnih dejavnosti.

V več kot dveh mesecih izraelskih napadov na Gazo bi število smrtnih žrtev sedaj lahko že preseglo 19.000, saj je palestinsko ministrstvo za zdravje v petek poročalo o 18.800 smrtnih žrtvah, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

OJtvvFLNiAE

wdmMInmaJNM

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.