Dora Trček

 |  Mladina 52  |  Družba

Leto, ki si ga bo naš košarkarski as za vedno zapomnil

Dončićevi mejniki

Zdi se, da mu gre zadnje čase vse kot po maslu – na igrišču in izven njega. Luka Dončić v ligi NBA košarkarske sladokusce večer za večerom navdušuje z neverjetnimi akcijami v slogu največjih tega športa. Konec novembra je poskrbel za odmevni potezi – najprej na tekmi proti LA Lakersom z diagonalno podajo soigralcu v dresu Mavericksov Joshu Greenu, ki ji je sledil zadetek za tri točke. Podaja je bila še toliko slajša, ker je potovala prav med nogami zimzelenega »Kralja« Jamesa. Nekaj dni kasneje je na tekmi proti Houstonu zablestel še z elegantnim metom prek glave, s »skyhookom«, po naše »horogom«, s katerim je pred desetletji navduševal legendarni Ivo Daneu, na ameriških tleh pa je postal zaščitni znak velikega Kareema Abdul-Jabbarja.

A za največje presenečenje ter naval navdušenja in čestitk je Dončić poskrbel 1. decembra, ko sta z zaročenko Anamario Goltes na Instagramu naznanila, da sta postala starša hčerkici Gabrieli.

Veseli dogodek je novopečenemu očku očitno dal krila, saj je bil le nekaj dni kasneje na tekmi proti Utahu popolnoma neustavljiv in kot prvi košarkar v zgodovini lige zgolj v prvem polčasu presegel mejo 25 točk, ob tem pa dosegel še dvomestno število skokov in podaj. Še več, zgodovinski trojni dvojček je bil že njegov 60. v karieri, s čimer je na večni lestvici z devetega mesta izrinil legendarnega Larryja Birda.

Slovenski košarkarski virtuoz je tako odločno zakorakal v svojo šesto sezono v Ligi NBA, za katero si gotovo nihče bolj kot on sam ne želi, da bi jo lahko kronal s šampionskim prstanom in naslovom najkoristnejšega igralca v njej.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.