Uredništvo

 |  Politika

»Drugi nas vidijo kot državo, ki je načelna, in to vlogo bomo poskušali odigrati«

IZJAVA DNEVA

"Ne bo lahko obdobje, ampak prav zaradi tega se veselimo, da bomo v tem kritičnem trenutku za mednarodno skupnost lahko sodelovali. Nič ni narobe, če imamo ob začetku mandata idealistične cilje, tega sem celo vesel. Drugi nas vidijo kot državo, ki je načelna, in to vlogo bomo poskušali odigrati."

"Zelo pomembno se mi zdi, da bomo v varnostnem svetu delovali tako, kot smo delovali skozi celotno kampanjo, torej da bomo ohranjali svoj neodvisni glas. Seveda smo članica EU-ja in članica Nata, v varnostnem svetu pa vseeno zastopamo interese celotnega članstva, ki nas je izvolilo na to mesto. V varnostnem svetu si zato, da poskušaš pomagati k stabiliziranju konfliktov."

(Slovenski predstavnik Varnostnega sveta OZN Samuel Žbogar.v oddaji Ob osmih na Radiu Slovenija o tem, da sedež nestalne članice pomeni veliko čast, v težavnih mednarodnih razmerah pa prinaša tudi težke odločitve)

Samuel Žbogar

Samuel Žbogar
© Borut Peterlin

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.