STA

 |  Svet

Izraelska policija ubila triletno palestinsko deklico

Nedolžna žrtev na Zahodnem bregu

Izraelska policija je med posredovanjem po napadu z vozilom na eno od kontrolnih točk na zasedenem Zahodnem bregu nenamerno ustrelila triletno palestinsko deklico. Napadalec je s kombijem trčil v vojake, ki so nadzorovali cesto med Jeruzalemom in Ramalo, ti so pa v odgovor sprožili strele in zadeli bližnji avto, v katerem je bila deklica.

Po navedbah reševalcev, ki jih povzema izraelski časnik Haaretz, je bil v napadu sicer lažje ranjen 20-letni vojak, napadalec pa je dobil strelne rane in je v kritičnem stanju.

"Zaradi streljanja na teroriste je bila ranjena deklica, ki je bila v drugem vozilu na kontrolni točki."

Izraelska policija

V policijski izjavi in posnetkih, ki jih je posredovala policija, je navedeno, da je voznik kombija na kontrolni točki med Jeruzalemom in Ramalo zapeljal v policiste, zaradi česar so ti začeli streljati. "Zaradi streljanja na teroriste je bila ranjena deklica, ki je bila v drugem vozilu na kontrolni točki," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila izraelska policija.

Policija je napovedala odprtje preiskave o zadnji v nizu smrti na Zahodnem bregu. Že davi je bilo sedem Palestincev ubitih v napadu z dronom na Dženin, med tamkajšnjo racijo pa je ob aktivaciji eksplozivne naprave umrla izraelska policistka.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.