Uredništvo

 |  Politika

»Mi imamo obratno logiko: delati manj projektov, a bolj kvalitetno in za več denarja«

IZJAVA DNEVA

"Pogosto slišimo, da več produkcij pomeni tudi več sredstev. Mi imamo obratno logiko: delati manj projektov, a bolj kvalitetno in za več denarja. Če bi se honorarji za posamezen projekt dvignili, potem ne bi bil ustvarjalec, še preden konča en projekt, z glavo že v naslednjem, ampak bi se lahko posvetil enemu projektu in bil zanj tudi dostojno plačan."

"Tudi z redno zaposlenimi je podobno. Nihče ne more biti ves čas enako produktiven in ustvarjati presežke. Tu se rojevajo izgorelost, poškodbe in padec kvalitete dela, pa tudi slabi odnosi. Če hočemo biti socialna država, so potrebni počitek, regeneracija in dobre razmere za delo. Rešitev pa je tudi spodbujanje sodelovanja med različnimi institucijami in koprodukcije, ne le zaradi omogočanja več sredstev, temveč tudi zaradi medsebojne izmenjave dobrih praks in seveda dostopnosti za občinstvo."

(MInistrica za kulturo Asta Vrečko v intervjuju za Delovo Sobotno prilogo o tem, da je eden izmed ciljev na ministrstvu ustaviti hiperprodukcijo in začeti razmišljati o tem, da se dela manj projektov, pa zato bolj poglobljeno, bolje plačano in dlje časa)

Asta Vrečko

Asta Vrečko, ministrica za kulturo RS
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.