Uredništvo

 |  Politika

»Opozicija podnebnih sprememb ne jemlje resno«

IZJAVA DNEVA

"Od njih bi pričakoval, da bodo tudi z vidika energetske samozadostnosti Slovenije podpirali rabo obnovljivih virov, vendar predvsem tistih, ki so z vidika podnebnih sprememb najbolj sprejemljivi za Slovenijo. To je predvsem raba sončne energije in v določeni meri večja raba vetrne energije. Predvsem pa geotermalne energije, ki jo vidim v prihodnosti kot enega od najpomembnejših energetskih virov."

"V območjih, kjer je onesnaženost zraka takšna, da ogroža zdravje ljudi, v gosto naseljenih območjih, ki so opredeljena kot onesnažena območja, se raba lesne biomase omejuje. V preostalih primerih, kjer praviloma nimamo zelo onesnaženih območij, pa se dovoljuje."

(Dr. Dušan Plut, geograf in ekolog ter svetovalec Slovenske akademije znanosti in umetnosti (SAZU) na področju varstva okolja, je v pogovoru za časnik Delo izrazil skrb glede stališča opozicije do podnebnih sprememb, saj meni, da jih ne jemljejo resno)

Predsednik SDS Janez Janša in neformalni vodja opozicije je nedavno na omrežju X objavil fotografijo, na kateri domnevno seka drva

Janez Janša, predsednik SDS in neformalni "vodja opozicije", je pred dnevi na omrežju X objavil fotografijo, na kateri domnevno seka drva
© X / JJanšaSDS

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.