Uredništvo

 |  Družba

»Odnos Cerkve do homoseksualnosti se ni spremenil«

IZJAVA DNEVA

"Odnos Cerkve do homoseksualnosti se torej ni spremenil. Vse odkar je bila leta 1975 sprejeta deklaracija Persona humana, ki je potrdila, da so nekateri ljudje lahko tudi po naravi istospolno usmerjeni in da to nujno ni izbira, kar so trdili pred tem, Cerkev vernikom sporoča, naj ne izločajo grešnika, homoseksualca, njegov greh pa naj strastno sovražijo. Za Cerkev ni problem istospolna usmerjena oseba, ampak materializacija njegove brezplodne seksualne želje. Tako še naprej ostaja razlika med prvokategorniki, poročenimi heteroseksualnimi pari, in vsemi drugimi, ki so bili do nedavnega odpadniki, zdaj pa so pod posebnimi pogoji lahko deležni nekaj drobtinic enakopravnosti."

(Sociolog in kolumnist Roman Kuhar v Delovi kolumni o tem, da se je papež Frančišek keta 2020 javno zavzel za pravno priznanje istospolnih partnerskih zvez, a že leto pozneje podpisal odlok, naj katoliški duhovniki ne blagoslavljajo istospolnih parov, češ da Bog ne more blagosloviti greha)

Papež Frančišek

Papež Frančišek
© Benhur Arcayan / WikiCommons

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.