STA

 |  Svet

Ukrajina naj bi uničila rusko vojaško ladjo

Rusija incidenta za zdaj še ni komentirala

Ukrajinske sile so ponoči uničile rusko vojaško ladjo Sergej Kotov v Črnem morju ob obali polotoka Krim, je danes sporočila ukrajinska vojaška obveščevalna služba (GUR). Rusija incidenta za zdaj še ni komentirala, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ukrajina je rusko korveto uničila s pomorskimi droni, je pojasnil tiskovni predstavnik GUR Andrij Jusov. "Glede njene posadke podrobnosti še preiskujemo. So mrtvi in ranjeni. Vendar se je verjetno nekaterim članom posadke uspelo evakuirati," je še dodal.

"Glede njene posadke podrobnosti še preiskujemo. So mrtvi in ranjeni. Vendar se je verjetno nekaterim članom posadke uspelo evakuirati."

Andrij Jusov,
tiskovni predstavnik ukrajinske obveščevalne službe (GUR)

Po družbenih omrežjih je zaokrožil tudi posnetek napada, na katerem je videti več pomorskih dronov, ki so se približevali ruski korveti. Ta je streljala na tarče v vodi, dokler je ni pretresla močna eksplozija. Ruska ladja je bila sicer v preteklosti že večkrat tarča ukrajinskih napadov, jeseni pa naj bi bila v napadu z dronom huje poškodovana, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Rusija si je Krim in večji del teritorialnih voda v bližini priključila leta 2014. Krim in ruska črnomorska flota sta bila od začetka ruske invazije februarja 2022 pogosta tarča ukrajinskih napadov. Vodja kabineta ukrajinskega predsednika Andrij Jermak pa je nedavno dejal, da je ruska črnomorska flota simbol okupacije, in dodal, da se ne sme nahajati na ukrajinskem Krimu.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.