Monika Weiss

 |  Mladina 12  |  Politika

NSi ostaja pri drvih

Slovenske župnije pa zaradi "varovanja stvarstva" opuščajo peči na drva 

© Wikipedia

Ob najnovejši jumbo akciji opozicijske stranke NSi – Krščanski demokrati »Drv ne damo« in zahtevi po referendumu je zanimivo branje zadnjega letnega poročila katoliške cerkve v Sloveniji. Februarja objavljeno poročilo, ki ga je uredilo tajništvo Slovenske škofovske konference, posebno poglavje namenja slovenski katoliški cerkvi in skrbi za okolje oziroma »varovanje stvarstva«. »Soočati se s temi problemi pomeni stvarno, pogumno pogledati v oči sebi in biti pravičen oziroma pošten do drugih (tudi prihodnjih rodov),« beremo v uvodu. Posebej so omenjeni naravo- in okoljevarstveni pozivi treh zadnjih papežev, zlasti okrožnica Laudato si (Bodi hvaljen) sedanjega papeža Frančiška iz leta 2015 in poziv iz nje: »Nujno je razvijati in spodbujati politiko, ki bo v prihodnjih letih močno zmanjšala izpuste ogljikovega dioksida in drugih zelo onesnažujočih plinov, na primer tako, da bi fosilna goriva nadomeščali z obnovljivimi viri energije.«

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.