Uredništvo

 |  Družba

Nakazuje se precej večja afera od »Litijske«

IZJAVA DNEVA

"Afera z nesojeno predelavo poslovne stavbe ob Litijski cesti v sodno palačo se še ni dobro polegla, ko že kaže, da je na obzorju nova afera v zvezi z državnimi nepremičninami. Ta je po finančnem obsegu, simbolnem pomenu in izgubljeni priložnosti, ki se nakazuje, precej večja od afere 'Litijska', a se kljub temu bojim, da bo šla mimo nas, ne da bi jo kdo opazil. Na izgubljene priložnosti se je javnost v preteklih desetletjih že tako navadila, da je kot samoumevna v prazno izzvenela nedavna novica, da za ministrstvo za javno upravo nakup stolpnice Nove Ljubljanske banke na Trgu republike 'trenutno ni realna možnost glede na proračunsko stanje ministrstva za javno upravo, zato v zvezi s tem ne pripravljajo nobenih aktivnosti'."

(Arhitekt in kolumnist Miloš Kosec v Delovi kolumni o tem, da je pri bančni stolpnici TR2 zadeva še toliko bolj absurdna, ker je bila stavba izvorno zasnovana za vladni program)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.