STA

 |  Svet

»Kri je na tvojih rokah, Biden«

Ameriški raper Macklemore je izdal pesem o propalestinskih protestih in za mir v Gazi

Ameriški raper Macklemore je izdal pesem o propalestinskih protestih in za mir v Gazi. Ob tem je napovedal, da bo ves izkupiček od pesmi podaril agenciji Združenih narodov za pomoč palestinskim beguncem (UNRWA), poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pesem ima naslov Hind's Hall in se navezuje na v Gazi ubito palestinsko deklico. Na protestih proti pobijanju v Gazi na newyorški elitni univerzi Columbia so propalestinski študenti stavbo, ki so jo zasedli, preimenovali v Hind's Hall v spomin na šestletno deklico iz Gaze, ki so jo izraelski vojaki ubili med ofenzivo proti palestinskemu islamističnemu gibanju Hamas.

Macklemore v pesmi rapa o nedavnih protestih na ameriških univerzah proti vojaškim operacijam Izraela v Gazi in za solidarnost s Palestinci. Poziva tudi k prekinitvi spopadov. Raper se je sicer že novembra lani udeležil velikih propalestinskih demonstracij v ameriški prestolnici Washington.

Macklemore v pesmi rapa o nedavnih protestih na ameriških univerzah proti vojaškim operacijam Izraela v Gazi in za solidarnost s Palestinci

Macklemore v pesmi rapa o nedavnih protestih na ameriških univerzah proti vojaškim operacijam Izraela v Gazi in za solidarnost s Palestinci
© Dave Lichterman / Flickr

V pesmi 40-letni pevec iz Seattla tudi sporoča, da na novembrskih predsedniških volitvah v ZDA ne bo volil aktualnega predsednika Joeja Bidna.

"Kri je na tvojih rokah, Biden, vse to lahko vidimo," je slišati v rapu, ki ga je v začetku tedna objavil na svojih profilih na družbenih omrežjih.

Macklemore pogosto zavzame politično držo. Njegova uspešnica Same Love je tako postala himna istospolni ljubezni, pesem White Privilege II pa se navezuje na protestno gibanje Življenja temnopoltih štejejo (Black Lives Matter).

fgDQyFeBBIo

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.