Uredništvo

 |  Politika

»Slovensko priznanje Palestine pomeni neko politično dejanje, ki ga svet opaža«

IZJAVA DNEVA

"Mislim, da je že sama napoved priznanja resno opozorilo, da jo priznavajo tudi države, ki so bile skrajno rezervirane do vsega tega. Slovenija, odkar je bila vzpostavljena, ni zmogla energije, da bi priznala Palestino, ki je že takrat imela večinsko podporo v Organizaciji združenih narodov. To, da celo takšna država danes stopa na pot priznanja, pomeni neko politično dejanje, ki ga svet opaža, politično dejanje, ki prispeva k reševanju. Tudi sam opis tega, kako se bo priznanje zgodilo, to izkazuje. Slovenija se bo vključila v razprave tudi kot članica Varnostnega sveta ZN-a, tudi kot članica Evropske unije in verjamem, da bo vse to dalo pozitivne učinke. Prezgodaj je govoriti, kakšni bodo, ampak verjamem, da je vendarle prav, da nekako povemo, da smo za samoodločbo palestinskega naroda in podpora samoodločbi je pozitivno dejanje."

(Nekdanji predsednik Republike Slovenije, diplomat in profesor mednarodnega prava Danilo Türk, v oddaji Odmevi na TV Slovenija, o tem, kako lahko slovensko priznanje Palestine pomaga trpečim ljudem v Palestini)

Danilo Türk v oddaji Odmevi

Danilo Türk v oddaji Odmevi
© TV Slovenija

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.