Deja Crnović

 |  Mladina 28

Mlaj za novomašnika pred šolskim centrom

Sinergija šolstva in cerkve pred podjetno restavracijo dijaškega doma

Pozdravni napis pred šolskim centrom

Pozdravni napis pred šolskim centrom
© Srečko Rovšek

Po vročih razpravah o tem, ali verouk sodi v šole ali ne, ki so zaznamovale kar nekaj predvolilnih srečanj v preteklih letih, se včasih cerkev in šolstvo združita bolj potiho in nesistematično.
Pred štirinajstimi dnevi je nekatere v Škofji Loki presenetil mlaj, ki je pred šolskim centrom pozdravljal novomašnika. Seveda je nekoliko nenavadno, da novomašnika pozdravljajo kar pred šolo, in to z ne ravno skromnim mlajem. Zato smo domačine in osebje restavracije v dijaškem domu povprašali, zakaj prav šolski center v Škofji Loki pozdravlja novomašnika in tega ne počne recimo gasilski dom.
Zaposleni v kuhinji dijaškega doma, ki je v šolskem centru, so nam razložili, da je to nekaj povsem vsakdanjega, saj restavracijo dijaškega doma oddajajo v najem, ponujajo pa tudi kuharske storitve za različna praznovanja. Pred štirinajstimi dnevi so tako v svoji jedilnici gostili zabavo za novomašnika, občasno pa v njej priredijo tudi zabavo ob porokah in drugih dogodkih. Restavracija lahko vsak konec tedna sprejme do 240 oseb za zabavo brez plesa ali 150 oseb za zabavo s plesom. Ali je novomašnik ob svojem prihodu blagoslovil restavracijo ali šolski center, ni znano, prav tako tudi ni znano, kako dolgo se je v čast novemu duhovniku plesalo in pilo v šolskem centru. Pa veliko sreče, novomašnik ...

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.