|  Družba

Fox News poročal o atentatu na Obamo

/media/www/slike.old/novice/foxnews.jpg

 Ameriška televizijska postaja Fox News je danes preko spletnega socialnega omrežja Twitter poročala, da je bil ameriški predsednik Barack Obama ubit v atentatu. Kasneje se je izkazalo, da je bil profil televizije Fox News na Twitterju tarča napadov hekerjev, pisanje britanskega časnika The Guardian povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Da je šlo za napad hekerjev, daje slutiti sporočilo, ki je bilo s profila televizije na Twitterju poslano tik pred poročanjem o smrti ameriškega predsednika. "Pravkar sem dobil nazaj dostop do našega profila na Twitterju in elektronske pošte. Vse najboljše ob 4. juliju," piše v sporočilu.

Sledi šest sporočil z različnimi podrobnostmi o domnevnem atentatu na Obamo med njegovo predvolilno turnejo v ameriški zvezni državi Iowa. "Predsednik je mrtev. To je žalosten 4. julij," med drugim piše v sporočilih, ki so jih objavili zgodaj zjutraj po krajevnem času ob ameriškem dnevu neodvisnosti. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.