Borut Mekina

 |  Mladina 46

Nacionalka bo cenzurirala Zares

Na soočenja parlamentarnih strank RTV Slovenija ne bo vabila predstavnikov stranke Zares, ker je tako rekel France Cukjati

Predsednik DZ ali urednik RTVS?

Predsednik DZ ali urednik RTVS?
© Matej Leskovšek

Razprave o tem, ali je stranka Zares samo poslanska skupina ali že parlamentarna stranka, bi bile zgolj akademske narave, če ne bi bilo 12. člena zakona o RTV Slovenija, ki daje v času enomesečne volilne kampanje parlamentarnim strankam dve tretjini časa za predstavitev svojih programov. V drugi točki omenjenega člena je zapisano: "Čas, namenjen predstavitvi kandidatov in političnih strank, ki so zastopane v državnem zboru oziroma Evropskem parlamentu, je za vse enak, prav tako so enaki pogoji za njihovo predstavitev v okviru predvolilnih oddaj." Ker je stranka Zares v skladu z zgoraj citiranim seveda zastopana v parlamentu, posebnih težav pri povabilih v studie RTVS ne bi smeli pričakovati. Pa se je vendarle zapletlo ta teden, celo v času izven volilne kampanje, ko je uredništvo v oddajo Vroči stol sprva povabilo predsednika Zares Gregorja Golobiča, nato pa so ga zavrnili.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: