Militarizacija sveta? Ne, hvala!

Meritev javnega mnenja, ki jo je naročila vlada, je prvič pokazala, da je nasprotnikov včlanitve v Nato več kot zagovornikov

© Denis Sarkić

Prejšnjo sredo so se v tistih delih državne administracije, ki se ukvarja z agitacijo in propagando, prižgale rdeče luči. Rezultati mesečne meritve Politbarometer so pokazale, da je tistih, ki bi na morebitnem referendumu o slovenskem članstvu v Natu glasovali proti, več od onih, ki bi glasovali za. Raziskava Politbarometer vprašanje o odnosu publike do Nata zastavlja že skoraj celo petletko. V petih letih se ni nikoli zgodilo, da bi bilo nasprotnikov slovenskega vstopa v Nato več od zagovornikov vstopa. Res je sicer, da se je število tistih, ki so podpirali vstop v Nato, zelo počasi zmanjševalo. In res je, da se je število tistih, ki so proti vstopu v Nato, zelo počasi dvigovalo. A zdelo se je, da bi se, če bi trend ostal enakomeren, odstotek zagovornikov in nasprotnikov izenačil šele po letu 2005. Potem pa so se v par mesecih reči postavile na glavo. Vstop v Nato, ena od dveh slovenskih zunanjepolitičnih prioritet, je postavljen pod vprašaj.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: